Vol vertrouwen belangrijke beslissingen maken dankzij Van Avezaath

Petra berust voor financiële vraagstukken al jarenlang op het advies van Robert van Avezaath. Door de jaren heen heeft hij haar nieuwe inzichten gegeven waardoor ze naar eigen zeggen beter onderbouwd belangrijke beslissingen kan nemen. In dit blog vertelt ze hoe Robert haar op deze momenten bijstond met financieel advies.

Rechttoe rechtaan

Petra kent Robert al jaren. Bij verschillende belangrijke beslissingen in haar leven deed Petra een beroep op de diensten van Van Avezaath Financiële Dienstverleners. Haar eerste gesprekken met Robert gingen over de aankoop van Petra’s eerste woning.

“Dat was redelijk rechttoe rechtaan”, gaat ze verder. “Maar desondanks heb ik van tevoren de nodige informatie ingewonnen bij Robert. Hij heeft me meegenomen in het grotere plaatje; waarom kopen voor mij voordelig was. Ook hebben we mijn lasten onder de loep genomen en gekeken hoe je die inzichtelijk en betaalbaar houdt. Robert heeft me voorgerekend wat voor hypotheeklasten ik aan kon. Dankzij zijn manier van beeldend uitleggen (met tekeningen) werd dat direct duidelijk voor me.”

Verder kijken dan nu

Toen Petra zich aan het oriënteren was op een nieuwe woning kwam het advies van Robert goed van pas. Sterker nog, het was pas dánkzij dat advies dat Petra over een nieuwe woning ging nadenken. “Ik wilde in eerste instantie kijken of het voor mij interessant was om mijn hypotheek om te zetten”, legt ze uit. “Het was toen namelijk in het nieuws dat je hypotheekkorting kon krijgen.”

Met die informatie stapte ze naar Robert, maar hij adviseerde anders. “Robert kijkt verder dan het hier en nu”, zegt ze. “Ik was namelijk al bezig met nadenken over het aanpassen en verbouwen van mijn toenmalige woning, maar Robert gaf me een ander inzicht. Daarom ben ik gaan zoeken naar een huis dat aan mijn wensen voldeed; met een leefkeuken en een eigen oprit. Vroeger was het vaak zo dat mensen geadviseerd werden om hun geld in hun huis te stoppen, dan ben je, zoals Robert dat zegt, letterlijk ‘steenrijk’. Tegenwoordig ligt dat vaak anders.”

Financiële apk

Inmiddels woont Petra samen met haar vriend Frank. Ook voor die stap schakelde ze de hulp van Robert in. “Ik had het al helemaal bedacht”, aldus Petra. “Het advies was om mijn bestaande woning niet te verkopen, maar te gaan verhuren. Hiervoor zou ik dan een appartement terug kunnen kopen. Ook met het omzetten van mijn hypotheek naar een verhuurdershypotheek hielpen Robert en zijn collega’s me uitstekend. Ik ben zelfs gaan beleggen, iets dat ik zelf nooit zou doen. Maar als Robert dan doorvraagt waar je je geld voor wilt gebruiken – verre reizen, studerende kinderen of aanvullend pensioen – brengt hij je op andere inzichten zonder door te drammen. In mijn geval was aanvullend pensioen het doel. Zodoende kwam daar beleggen uit.”

Volgens Petra is het team bij Van Avezaath Financiële Dienstverleners persoonlijk en betrokken. “Ze hebben een goede backoffice met veel geduld”, zegt ze lachend. “Het kwam nogal eens voor dat we iets aan moesten leveren en dan het verkeerde stuurde. Het is niet iets waar ik normaal gesproken in mijn werk of privé mee te maken heb. Het kantoor is goed bereikbaar en altijd bereid je te helpen of te woord te staan. En ik vind het fijn dat ze met advies laten zien dat er nog meer opties zijn dan wat je in je hoofd had. Met daarbij de kanttekening dat niets in beton gegoten is, dus dat je altijd kunt bijsturen als het anders is. Daarom heb ik jaarlijks een ‘kopje koffie’-gesprek met Robert; eigenlijk een soort financiële apk waarbij we dingen bekijken die veranderd zijn of die gaan veranderen. Ik vind het fijn dat ik iemand heb die meedenkt over grote financiële beslissingen.”